lauantai 14. syyskuuta 2013

Possun, sinapin ja omenan pyhä liitto

En varsinaisesti ole maailman suurimpia porsaan lihan ystäviä, mutta oikein laitettuna tämäkin nisäkäs on mainio murkina. Laitoin porsaanfileen uunissa ja kylkiäseksi lanttukuutioita, omenahiilloketta, dijon-kastiketta ja omppusoossia. Yhdistelmä oli totisesti suussa sulava ja todellakin onnistunut potretti.




Maustoin possunfileen päivää aikaisemmin muistaakseni sinapilla, oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja roasted garlic&pepper -mausteseoksella... Voipi olla, että joku ainesosanen jäi väliin, mutta jotain tuon tapaista sinne meni. Seuraavana päivänä paistoin possusta ensin pinnat kiinni. Sen jälkeen pistetään possu uuniin 150 asteeseen ja pariksi tunniksi. Ehkä ensi kerralla pidän kärsäkästä vielä hetken pidempään, koska minun makuuni on juuri sellainen ihanan ylikypsä ja mureampi liha. Possun kyljessä uunissa oli vielä mausteliemi, johon tyrkkäsin laakerinlehteä, pippuria, sipulia ja valkosipulia.

Ja sitten kylkiäisistä... Nämä ohjeet olen taas koonnut sekalaisesti ties mistä... Muistikuvaa alkulähteisiin ei enää ole.


Lanttukuutiot:
1kg lanttua
2-3 rkl öljyä tai margariinia
1/2 tl suolaa
ripaus pippuria
1-2 rkl siirappia
1 tl rosmariinia

Kuori ja paloittele lanttu. Ruskista palaset rasvassa pannulla, kunnes ne saavat väriä. Lisää mausteet ja hauduta lanttuja vielä hetki.


Omenahiilloke:
3 omenaa
voita
1 rkl hunajaa
1 rkl siirappia
1 rkl sinappia
1/2 rkl sitruunamehua
suolaa

Kuullota omenoita voissa, kunnes niiden rakenna alkaa hajoamaan. Lisää loput aineet ja anna hautua hetki. 


Dijon-kastike:
4 rkl dijon-sinappia
1 dl ranskankermaa
1 rkl ruokakermaa


Omenakastike:
1/4 omenaa
1 dl ranskankermaa
1 tl ruokakermaa
suolaa


Ja kyllä kelpaa tätä ateriaa possuttaa! Tähteitä jäi vielä huomiseen eli sikailu jatkuu vielä sunnuntaihin asti... ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti