sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Kana-pekonipiirakka & viikunasalaatti

Suolainen piirakka toimii hyvin viikonlopun iltapalana. Ei ehkä kaikkein kevyintä ja terveellisintä, mutta ei sen viikonloppuisin pidäkään olla. Tässä piirakassa pääosaa näytteli pekoni, kana ja feta.





Ohje tuhtiin vuoalliseen:

Pohja
4 1/2 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia
4 rkl kylmää vettä

Täyte
paketti pekonia
paketti broilerin fileesuikaleita haluamallasi marinadilla tai halutessaan voi myös itse marinoida
1 pkt fetaa
200 g ranskankermaa
200 g kermaviiliä
3 munaa
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria
valkosipulinkynsiä maun mukaan (meillä laitetaan näitä reippaalla kädellä)
juustoraastetta


Nypi margariini jauhoihin. Lisää kylmä vesi ja sekoita. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunnin.
Painele taikina vuokaan ja pistele haarukalla reikiä. Esipaista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia.

Ripottele paistetut kanasuikaleet ja pekonit sekä feta-kuutiot pohjan päälle. Sekoita kulhossa kermaviili, ranskankerma, munat ja mausteet. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle vielä juustoraaste. Paista piirakka 225 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes se on saanut kauniin värin.



Nautimme piirakan salaatin kanssa, jonka kokosin erilaisista salaatinlehdistä, mozzarellasta ja viikunasta. Päälle ripauttelin vielä siemeniä ja balsamicoa. 

Piirakat ovat ihania viikonloppuherkkuja helppoudeltaan ja muunneltavuudeltaan. Variaatioita on miljoonia ja nämä paranevat vanhetessaan eli halutessaan helppo tehdä jääkaappiin jo päivää ennen valmiiksi. Seuraavana päivänä maukas piirakka on vielä maukkaampi. Sama juttu, kuin keitoissakin...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti