lauantai 9. toukokuuta 2015

Se Blankon lammaspasta

Pasta turkulaisuuden ytimessä. Jokaisen turkulaisen kaupunkilaisvelvollisuus on vähintään kerran elämässään syödä tätä! Ja te onnettomat epäturkulaiset voitte vain haaveilla tämän kaupungin ihanuuksista joko tekemällä tätä tai käymässä tilaamassa ravintola Blankosta valmiin annoksen.






Ohje on alunperin kirjasta Turku Lautasella.






Viiniksi valikoitui laivalta ostettu bordeaux.


Ohje neljälle

Punainen pesto
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
50 g parmesania
1-3 valkosipulinkynttä
50 g pinjansiemeniä
kourallinen tuoretta basilikaa
1 1/2 - 2 dl oliiviöljyä (myös tomaattipurkin öljy käy)
(suolaa)

250-500 g lampaan sisäfilettä (käytin ulkofilettä, koska sitä oli lähikaupassa, muttei sekään tuottanut pettymystä)
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
loraus öljyä

rucolaa
1-2 rkl pinjansiemeniä
parmesania viimeistelyyn

tagliatelle pastaa


Aloita valmistamalla punainen pesto. Tehosekoitin, sauvasoitin leikkurikulhoineen tms. on tässä nopein ja paras apuväline. Eipä se perinteinen huhmarekaan huono ole. Sekoita valitsemassasi vehkeessä valutetut tomaatit, pinjansiemenet, parmesan, basilika ja valkosipuli. Lisää öljy ja tarkista koostumus. Mausta tarvittaessa suolalla.

Keitä tässä välissä haluamasi määrä tagliatelle pastaa!

Viipaloi liha suikaleiksi. Murskaa ja hienonna valkosipuli. Pyörittele lihasuikeleet valkosipulissa, suolassa ja pippurissa. Lisää öljy pannuun ja paista lihat nopeasti. Varo paistamasta liikaa. Oman kokemuksen mukaan parasta lammasta tulee, kun paistopinta on saanut juuri hyvän ruskean värin. Eli tässä kohtaa kannattaa oikeasti olla "nopea". Medium on paras.

Oletan, että tässä kohtaa pasta on jo valutettu. Lisää pastan joukkoon vähintään puolet pestosta tai oman maun mukainen määrä. Sekoita joukkoon myös lammas ja rucola. 

Asettele ruoka lautaselle ja viimeistele parmesanilla ja pinjansiemenillä. Halutessasi lorauta vielä siivut oliiviöljyä annosten pinnalle.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti