tiistai 17. syyskuuta 2013

Kaura-omenapaistos

Vapaapäivän lisäksi, eilen oli teemana myös Valion ohjeet sekä omenat. Olisikin suoranainen hävyttömyys jättää syksyn sato (vanhempien sato) käyttämättä...




6 annosta

Taikina
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 rkl sokeria
1/2 tl kanelia
125 g voita

Täyte
4-5 (700g) omenaa
1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

Sekoita taikinan kuivat aineet. Nypi voi joukkoon. Painele 3/4 taikinasta voidellun vuoan pohjalle. Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita täytteen ainekset. Kaada seos vuokaan pohjan päälle. Murusta loppu taikina täytteen päälle.

Paista 200 asteessa 35-40 minuuttia. Ole tarkkana paiston kanssa. Oma tekeleeni otti uunissa vähän liikaa väriä.

Tarjoile hiukan jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa tai kuten meillä, vaniljajäätelön kanssa. Ihanan maistuva ja yksinkertainen jälkkäri!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti