Tämä mainio salaatti on toiminut meillä mainiona grillimakkaran kumppanina. Alkuperäinen versio on K-ruokalehdestä napattu. Halloumi, batatti ja chili muodostavat keskenään todella kompaktin ja luonnikkaan symbioosin. Salaatti on ehdottomasti parhaimmillaan vielä, kun juustot ja bataatti ovat lämpimiä.
Ohje
2 (650 g) bataattia
1 chili
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
3/4 tl suolaa
mustapippuria
1/2 kurkku
ruukku jääsalaattia
1 punasipuli
1 pkt halloumia
Kastike
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
sokeria
Kuori ja paloittele bataatit. Murskaa valkosipulinkynnet sekä pilko chili ja sekoita nämä kulhossa sekaisin oliiviöljyn sekä suolan ja pippurin kanssa. Laita bataatit kulhoon ja sekoita öljyseos kunnolla bataatteihin. Paista bataatit pellillä uunissa, kunnes ovat kypsiä eli noin 225 asteessa noin 15 minuutin ajan.
Pilko punasipuli siivuiksi ja levitä se revittyjen salaatinlehtien päälle. Paista juusto öljyssä tai vaihtoehtoisesti grillaa se, jos on muutakin grillattavaa.
Asettele viipaloidut juustosiivut ja kypsät bataatit salaatti-sipulipedille. Sekoita kastikeainekset ja valuta se viimeiseksi päälle juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti