Tässä kuitenkin alkuperäinen kokonainen ohje:
5 dl kuivattuja kikherneitä
5 valkosipulin kynttä
2 tl maldon suolaa
1 tl mustapippuria
2 sitruunan mehu
2 dl extra virgin -oliiviöljyä
5 rkl tahinia
Liota kikherneitä runsaassa vedessä yön yli. Seuraavana päivänä huuhtele kikherneet ja keitä kypsiksi (noin tunnin ajan). Älä heitä keitinvettä pois.
Soseuta lämpimät kikherneet esimerkiksi sauvasekoittimella, jätä joukkoon hieman keitinvettä.
Murskaa kuoritut valkosipulinkynnet, suola ja mustapippuri morttelissa. Lisää seos lämpimään kikhernemassaan. Kaada joukkoon sitruunamehu ja oliiviöljy. Lisää lopuksi tahini. Sekoita.
Tarkista onko suolaa riittävästi. Valmiin hummuksen tulee olla samettisen pehmeää. Jos seos on liiankovaa, voit lisätä vielä keitinvettä.
Maalaisleipä
30 g hiivaa
4,5 dl vettä
2 rkl hunajaa
1 rkl suolaa
1 dl ruisjauhoja
>9 dl vehnäjauhoja
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola ja jauhot. Alusta taikina kunnolla.
Anna taikinan turvota kaksi tuntia.
Leivo taikinasta kaksi leipää, tee pinnalle koristeviillot ja anna kohota vielä 40 minuuttia.
Paista 225 asteessa 35 minuuttia. Laita uunin pohjalle paiston ajaksi vesikippo, jotta leivistä tulisi oikein rapeita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti