sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Sisäfilee punaviinikastikkeella sekä herkulliset koskenlaskijan kermaperunat

Klassikko, joka ei petä. Sisäfilee, punkkusoossi ja kermapotut. Lisukkeena vielä suosikkini eli pannulla haudutettuja sipuleita. Meillä liha valmistetaan just alta mediumin. Se kutkuttaa makuhermoja parhaiten. Suolaa, pippuria, paisto voissa ja hetken vetäytyminen. Ei kummempia taikatemppuja, mutta kun liha on hyvää, ei se muuta tarvitsekaan.

Soossin tein pakastamastani nyhtöpossuliemestä. Varmaan demi glacekin tähän käy, mutta nyhtöpossuliemi on siitä hauska, kun siinä on valmiina jo paljon mausteita ja omia sävyjä! Siihen vain lisätään punkkua, suolaa, sokeria ja maizenaa noin summamutikassa ja keitellään kasaan. Parempaa ohjetta ei ole, kuin että maistele ahkeraan, mitä teet ja jos olo on epävarma, niin kuin minulla, pakota myös se ukko sieltä sohvalta maistamaan... Ja avot, löytyy paras kombinaatio juuri omaan makuun :D





Koskenlaskijan kermapotut 

n. 7 suurta perunaa
4 tai enempi valkosipulin kynsiä (meidän huushollissa enempi on parempi)
loraus öljyä
1 prk ruokakermaa
0,5-1 pkt koskenlaskijaa maun mukaan
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat. Lorauta öljy kattilaan, lisää murskatut valkosipulin kynnet ja perunat.Heitä joukkoon kerma, reilu desi vettä ja haluamasi määrä koskenlaskijaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Keittele aineksia kattilassa miedolla lämmöllä, noin puolisen tuntia, kunnes perunoista irtoaa tärkkelys. Laita seos vuokaan ja lisää päälle vielä halutessasi juustoraastetta. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti. 

Trust me, näin saat elämäsi parhaimmat kermapotut! Vaatii jälleen hieman aikaa, mutta oman kokemukseni ja makumieltymykseni mukaan, nämä todellakin ovat täyteläisimmät ja herkullisimmat kermapotut. Tosin mikään, missä on koskenlaskijaa, ei voi olla huonoa.






Haudutetut sipulit
monta pientä sipulia (tai jollet löydä pieniä, pilko isommat osiin)
2 rkl soijaa
3 rkl siirappia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä

Kuori sipulit ja ruskista öljyssä. Lisää joukkoon valkosipulinkynnet, soija ja siirappi. Hauduttele puolisen tuntia miedolla lämmöllä kannen alla.






Ja tässä otos todellisuudesta viikonlopun Perintöessutaloudesta... Herra Essu soffalla odottamassa "ravintolan" avautumista ja kutsua lautasen ääreen valmiiseen pöytään. Onneksi matka ei oo pitkä ;)





2 kommenttia:

  1. Kermaperunan ohjeita googlettelin ja löysin sitä kautta blogisi, olen aivan sanaton! Kaunista ruokaa ja niin ihania reseptejä, että äärettömän moni pääsee varmasti testaukseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, ihana kuulla! Tämä blogi on minulle itsellekin vielä aika uusi juttu ja harrastus ja todella ihanaa kuulla, jos siitä on iloa muillekin :)

      Poista