lauantai 2. marraskuuta 2013

Valkosipulikeittoa ja yksinkertaisen nerokas rapea ranskanleipä

Olimme vanhempieni kanssa Kakola goes halloween -kierroksella ja sen jälkeisellä aterialla luonamme. Jos tuosta linnoituksesta mukaan tarttui halloween-mörköjä, karkoitimme ne illemmalla valkosipulisella keitolla. Olen tehnyt keittoa ennenkin ja se on hyvää, mutta äitini suorastaan ryysti sitä ja olisi nuollut varmaan kattilankin, jos olisin antanut ;)

Keiton kyljessä tarjoilin tylsän kuuloista ranskanleipää, mutta voin ja uunin kera, siitä muodostuu yllättävän maukas kombinaatio! En ole mikään ranskanleipä-fani, mutta nämä ovat mielestäni herkullisiä lisukkeita esimerkiksi juuri keiton kylkiäiseksi. Ja jälleen - todella helppoja!

En taaskaan muista, mistä nämä ohjeet alunperin olen kaapannut. Reseptivihkoni ovatkin pullollaan kaikkia epämääräisiä ohjeita. Sen/ne nähneet tietävät kyllä, mistä puhun. Niiden lisäksi minulla on vielä laatikko pullollaan erilaisia paperilappuja, jotka jonottavat pääsyä vihkoihini...






Valkosipulikeitto - karkoittaa mörön, kuin mörön ;)
2-3 kokonaista valkosipulia
2 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl vehnäjauhoja
9 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
mustapippuria
2 dl ruokakermaa
1/2 dl tuoretta persiljaa

Kuori valkosipulinkynnet niin, että ne jäävät kokonaisiksi. (Alkuperäisessä ohjeessa oli myös kätevä VINKKI! Kaada kynsien päälle ensin kiehuvaa vettä ja anna niiden pehmetä muutama minuutti.)

Kuori ja silppua sipulit ja kuullota tilkassa öljyssä kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja mustapippuri. Anna keiton hautua puolisen tuntia ja soseuta soppa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma ja hienonnettu persilja. Kuumenna keitto, tarjoile ja nauti!


Ranskanleipäset
Leikkaa leivästä siivuja ja voista juustohöylällä vielä siivut leipien päälle. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes voi sulaa. Lisää uunin tehot täysille ja paista kunnes leivät rapsakoituu ja pinta ruskistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti