sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Pröystäilemättä parhaat kananuggetit sekä lohkoperunat valkosipulidipillä

Rapeat ja samalla sisältä pehmeät nuggetit ovat namia! Ohjeen olen muokannut Nigellan reseptistä ja se on takuuvarma. En osta kaupan valmiita nuggetteja (YÖK!). Mielummin teen näitä tai olen kokonaan ilman. Kenenkään ei pitäisi ostaa niitä! Pientä vaivaa tässä taas vaaditaan, mutta takaan jälleen, kaiken olevan tuon vaivan arvoista. Yllätyt itsekin! ;)


Nuggetit
rasia maustamattomia broilerinfileitä
2-3 dl maustamatonta jugurttia
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl soijaa
sopivasti tuc-suolakeksejä murskattuna (n. 1 1/2 pakettia)

Leikkaa fileet nuggetin kokoisiksi paloiksi. Sekoita jugurtti, soija ja oliiviöljy ja sekoita kanan palaset joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa hetki.

Murskaa suolakeksit esimerkiksi sauvasekoittimen leikkuriosalla ja pyörittele nuggettien alut kauttaaltaan keksimurussa laakealla lautasella. 

Paista nuggetit uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuutin ajan. Tai frittaa öljyssä (n. 6 minuuttia). Itse olen käyttänyt molempia valmistustapoja ja kummatkin ovat hyviä! 


Lohkoperunat
Pese haluamasi määrä perunoita ja lohko ne sopiviksi paloiksi. Meidän huushollissa lohkoperunat ovat joka kerta erilaisia riippuen siitä, mitä mausteita sillä hetkellä sattuu olemaan. Tällä kertaa maustoin perunat oliiviöljyllä, chilimausteseoksella, grillimausteella, paprikalla, valkopippurilla, suolalla sekä murskatuilla ja pilkotuilla valkosipulinkynsillä. Sekoita mausteet ja öljy ja kääntele seos kunnolla perunoiden joukkoon. Paista 225 asteessa 25 minuutin ajan. Kääntele välillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti