sunnuntai 17. marraskuuta 2013

V i i k o n l o p p u p i z z a a - viikunaa, vuohenjuustoa ja parmankinkkua

Tämä on tämän hetken suosikkipizzani, jolla viihdytin itseäni perjantai-illalla. Parmankinkkua, vuohenjuustoa, viikunaa, smetanaa, karamellisoitua sipulia ja rucolaa. Näistä aineksista ei voi tulla huonoa... ;)






Ohje kahteen pizzaan

Pohja
2 1/2 dl vettä
1/4 pkt hiivaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja

Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja oliiviöljy. Sekoita lopuksi vielä jauhot joukkoon. Anna taikinan kohota.

Leivo taikinasta kaksi pizzapohjaa ja esipaista ne. Minulla oli varmaan n. 5 minuuttia 225 asteessa...


Täytteet
1-2 punasipulia
voita
balsamiviinietikkaa
suolaa
200 g parmankinkkua
1 pötkö vuohenjuustoa
n. 300 g smetanaa
1-2 viikunaa
mustapippuria
rucolaa
oliiviöljyä

Aloita viipaloimalla sipulit. Laita nokare voita paistinpannulle ja karamellisoi siivuja puolisen tuntia matalalla lämmöllä. Lorauta lopuksi joukkoon hieman balsamicoa ja halutessasi ripaus suolaa. 
Levitä pohjan päälle smetanaa, ilmakuivatut kinkut, siivutetut viikunat, vuohenjuustoviipaleet ja sipulit. Halutessasi voit vielä roiskia smetanaa päälle...

Paista 250 asteessa noin kymmenen minuuttia, kunnes täytteet ovat kypsiä ja pohja mukavan rapsakkaa. Rouhi valmiin pizzan päälle hieman mustapippuria ja ripottele vielä kourallinen rucolaa. Lopuksi voit vielä lorauttaa hieman oliiviöljyä.






Ö r p ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti