lauantai 16. marraskuuta 2013

Erilaiset aamupalasämpylät

Tänä viikonloppuna meillä oli jälleen uusi aamupalakokeilu. Koversin ensin sämpylät niin ontoiksi, kuin vaan mahdollista. Kätevänä emäntänä leivon joskus sämpylöitä pakkaseen ja aarteet ovat tarvitaessa sieltä helposti napattavissa jäyttöön. 

Koverretun sämpylän pohjalle tuli ensin parmankinkkua, suppilovahveroita ja päälle hyvin varovasti rikottu muna sekä lisäksi nokare smetanaa. Sen jälkeen kypsensin niitä 175 asteessa noin 10-13 minuuttia eli kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuainen vielä ihanan löysä. Ennen tarjoilua rouhaisin päälle vielä hieman mustapippuria ja suolaa. Lisäksi koristeeksi tuoreita yrttejä pinnalle eli tässä tapauksessa timjamia. 






Tämä annos herätti henkiin myös eilisen pikkujoulujuhlijan... ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti