keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Sydämellinen rakkauspulla

Tuore pullan tuoksu - yksi parhaista tuoksuista. Melkein jokainen ilahtuu itse leivotusta pullasta. Se onkin helppo tapa ilahduttaa toista. Tällä kertaa pulla sai uuden muodon ja maun Perintöessu-keittiössä. Ja jollei itse leivottu pulla, niin ainakin sen kaunis sydän-muoto viimeistään ilahduttaa kahvittelijaansa. Perinteisesti korvapuustit on ollut se juttu, mutta tällä kertaa maustoinkin nämä ihanuudet jääkaapista löytyneeltä aprikoosimarmeladilla. Ja mikä estää vannoutuneita korvapuustin syöjiä tekemään myös puusteista rakkauden mallisia!


Rakkauspulla

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g leivontamargariinia


Täyte & koristelu

aprikoosimarmeladia tai muuta mieleistä täytettä
raesokeria
1 kananmuna


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen. Vaivaa hyvin. Lisää pehmeä margariini. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. 

Vaivaa kohotuksen jälkeen ilmakuplat pois ja kauli taikina suorakaiteenmallisiksi levyiksi. Levitä taikinalle ohuelti marmeladia. Älä ahnehdu, kun liika tursuu pois ja vaikeuttaa hommia. Ripottele pinnalle vielä sokeria.

Rullaa taikinalevyä kummaltakin pitkältä sivulta yhtä paljon keskiosaa kohti. Leikkaa muutaman sentin mittaisiksi paloiksi pellille kyljelleen. Nipistä pullia tasaisen reunan keskiosasta, jotta sydän saa kauniin muodon. Anna sydämien kohota kaksinkertaisiksi, voitele munalla, ripottele pinnalle vielä raesokeria ja paista 225 asteessa noin 8 minuutin ajan.

Pistä kahvi tulelle ja nauti tuoreesta pehmeästä rakkauspullasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti