sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Niiskuneitikakku kuningatartäytteellä

Niiskuneiti kelluu lumpeenkukalla. Ella-neidin, 4-vuotta, syntymäpäivätoivomus oli saada muumiaiheinen kakku kuningatartäytteellä. Paljon onnea pienelle neitokaiselle! :) 


Minulla on ollut omat vakiotäytteet, joita olen vaihdellut aina sankarin toivomuksen mukaan ja nyt olikin jännä kehitellä uutta makua. Vaihtelua vähän kokkaamiseen taas siinäkin mielessä. Perintöessukeittiön luomistyön tulokseksi muodostuikin täyte, jonka aion lisätä repertuaariini.


Kuningatartäyte täytekakkuun (laktoositon)

2 dl mustikkaa
2 dl mansikkaa
2 dl vadelmaa
2 prk valion kuningatar rahkaa (laktoositon)
1 prk kuohukermaa (laktoositon)
5 liivatelehteä
tilkka vettä
0,5-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita marjat ja rahka. Seisota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivatteet marja-rahkaseokseen ja sekoita samalla, ettei tule klimppejä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahto täytteen joukkoon. Lisää sokerit. Täytä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa.


Kakunteko on minulla omanlainen ajatus- ja luomisprosessi. Jäinkin tällä kertaa miettimään, että miten tuo ajatustyö ja valmis kakku oikein päässäni prosessoituu. Helpoin on tehdä kakku, jos annetaan aihe, joka rajaa jo itsessään vaihtoehtoja, mutta saa muuten kuitenkin vapaat kädet. Joskus kestää löytää inspiraatio, mutta kun tuotosta saa tarpeeksi kauan mielessään muhittaa, niin innoitus löytyy milloin mistäkin. Palasin ajatuksissani luomistyön alkuun ja tällä kertaa se oli tämä netistä lainattu kuva, josta se ajatus sitten lähti! 


Siinä se Haisuli möksöttää. Eli kakun ajatuksena oli tehdä hieman tyttömäisempi ja söpömpi versio tuosta muumi-aiheesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti