torstai 17. huhtikuuta 2014

Vadelmajuustokakku

Vadelmajuustokakku uunissa - helppo ja hyvä herkku. Sen kummempia markkinointipuheita en aio pitää, mutta hyvää oli ja Herra Perintöessu söi heti tästä puolet..!






Pohja

100 g leivontamargariinia
3/4 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää kananmuna. Sekoita leivinjauho vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Leivitä taikina piirakkavuoan pohjalle.


Täyte

250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vadelmaa
1-2 rkl sitruunamehua

Valmista täyte. Sekoita kaikki muut aineet ensin ja lopuksi vasta vadelmat. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuutin ajan.

Anna piirakan jäähtyä kunnolla ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti