sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Kinkku-juustosarvet tuorejuustolla ja piiiiiitkät viikonloppuaamut

Viikonloppujen parhautta on saada herätä rauhassa, köllötellä pitkään ja nautiskella aamupala vuoteessa. Rakastan viikonloppuaamuja ja niiden kiireettömyyttä. Rakastan köllöttelyä, tv:n töllöttelyä, aamukahvia ja aamupalaa vuoteessa. Rakastan myös, miten Herra Perintöessu tyytyväisenä myhäilee, kun saa pöperöt yöpöydälle liikuttamatta varvastakaan. Hymy palkitsee aamukokkaajan. Sieluani asuttaakin jonkinmoinen kanaemo - keltaista essua käyttävä kanaemo. Kunnon viikonloppuaamun vietto venyykin meillä välillä monen tunnin mussutteluksi ja heräilyksi.

Viikonloppuna teinkin pitkästä aikaa aamupalasarvia. Ne ovat vaihteeksi hauskoja ja kompakteja vaihtoehtoja aamupalaleipäsille. Muutama hedelmä vielä kylkeen, niin energiat riittää pitkälle päivään! Erityisen tyytyväinen olen myös ollut kuvissa näkyvään Eva Solon "kahvinkeittimeen". Siinä kahvi valmistuu kätevästi neljässä minuutissa ja sen voi helposti napata mukaan yöpöydälle. Ei suodatinpapereita, eikä ylimääräisiä johtoja. Kaunis, kompakti ja kätevä kokonaisuus kaikinpuolin. Ja eikä tarvitse hakea uutta kupposta kaukaa, kun kahvikarahvin voi ottaa mukaan yöpöydälle tönöttämään. Tämän hankinnan jälkeen emme ole tavallista keitintä kaivanneet enää yhtään ja emmekä sellaista edes omistakaan.


Kinkku-juustosarvet
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
100 g voita
2 dl vettä
25 g hiivaa

täyte:
kinkkua
paprikajauhetta
pizzamaustetta
juustoraastetta
tuorejuustoa omalla suosikkimaulla

kananmunaa voiteluun


Sekoita jauhot, sola ja sokeri. Nypi voi joukkoon. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja yhdistä seos kuivien aineiden kanssa. Sekoita tasaiseksi. Anna kohota.

Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä ympyrät. Jaa ne kahdeksaan lohkoon ja täytä lohkot leveämmästä päästä. Kääri ja taivuta sarviksi. Anna kohota vielä.

Voitele sarvet munalla ja ripota päälle vielä juustoraastetta. Paista 225 asteessa 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti