Käsi sydämellä vakuutan ja vannon homman kuitenkin olevan kaiken tuon ajan ja vaivan arvoista!
Lisäksi kaikille epäileville tuomaille, jotka nyt ajattelevat, että kassler on ällöttävää ja inhottavaa, voin vakuuttaa ettei se ole. Ette ole todennäköisesti vain syöneet oikein laitettua kassleria. Ne inhottavat läskiset, rasvaiset ja epämääräiset kohdat ovat juuri homman juju ja salaisuus lihan maukkauteen ja mehevyyteen! Lisäksi lopputuotteessa niitä ei ole enää edes jäljellä, koska kaikki rasva on sulanut pois ja mitä jäljelle jää, revitään pois.
Minäkin pitkään vääräuskoisena jopa halveksuin kyseistä sian osaa, mutta vihdoinkin olen kokenut valaistuksen tämän suorastaan jumalaisen ruhonosan suhteen. Joko tarpeeksi ylistin nyhtöpossua..? En todellakaan! :D
Nautimme herkun tällä kertaa salaatin, tomaatin, kipparijuuston, haudutetun punasipulin sekä savu-pekonimajoneesin kanssa.
Alkuvaiheen possun valmistukseen olen napannut Suolaa & hunajaa blogista. Ainoastaan marinadin olen muuttanut oman makuni mukaiseksi. Ja tässä vielä ohje:
1,2 kg kassleria
Mausteseos
2 tl paprikaa
2 tl maldon suolaa (minä käytän merisuolaa)
runsaasti Santa Marian roasted garlic & pepper -mausteseosta
1/4 tl chiliä
mustapippuria
Liemi
kuumaa vettä
2 sipulia
öljyä
4 valkosipulin kynttä
1 tähtianis
kokonaisia mustapippureita
marinadiin Santa Marian american BBQsauce hickorya
Sekoita pintamausteen ainekset. Hiero maustetta reilusti possun pintaan ja anna maustua. Yön yli olisi hyvä, mutta itse en koskaan ole niin suunnitelmallinen, jotta possuni tuon aikaa maustuisi.
Nosta liha tuntia ennen lämpiämään ja paista pannulla pinnat kiinni. Lisää limppi, liemen ainekset ja kuuma vesi pataan. Riittää, että vesi peittää possua noin puoleen väliin asti.
Paista sikaa uunissa ensin ilman kantta 45 minuuttia 200 asteessa. Tämän jälkeen laita kansi päälle ja laske lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa 1,5-2 tuntia. Nosta pata pois uunista, käännä liha ja jatka vielä toiset 1,5-2 tuntia.
Nosta lihat padasta ja revi se säikeiksi. Poista samalla ylimääräinen rasva. Sekoita joukkoon marinadi ja lisää tilkka haudutuslientä sekaan. Kypsennä lihaa uunissa 175 asteessa folion alla vielä puolisen tuntia.
Yleensä otan vielä siivilöimällä keitinliemen talteen myöhempää käyttöä varten. Liemi on nimittäin oiva pohja esimerkiksi punaviinikastikkeelle... :P Siitä saa ihan omanlaisensa hauskan säväyksen soossiin!
Jos jaksat nähdä tämän kaiken vaivan täydellisen lihan valmistukseen, älä vaan sorru ostamaan hampurilaissämpylöitä valmiina! Tai älä tee sitä koskaan muutenkaan... Tässä kohtaa ei kannata enää pilata tätä täydellistä ateriaa laiskuudella. Nämä kuitenkin valmistuvat kätevästi sillä aikaa, kun liha hautuu.
Hampurilaiset (8 kpl)
2 dl vettä
1/2 pkt hiivaa
2 rkl sokeria
2 kananmunaa
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
3 rkl pehmeää voita
Pinnan voiteluun vielä yksi muna ja koristeeksi seesaminsiemeniä
Sekoita kädenlämpöinen vesi, hiiva ja sokeri. Yhdistä omassa kulhossaan jauhot ja suola. Nypi pehmeä voi joukkoon. Lisää vesi-hiivaseos sekä muna joukkoon. Vaivaa taikinaa ja jätä se kohoamaan 1-2 tunniksi.
Pyörittele taikina littaniksi sämpylöiksi ja jätä sämpylät uudelleen kohoamaan 1-2 tunniksi. Taikina on todella takertuvaa, mutta ole kärsivällinen, koska lopputulos on sitäkin pehmeämpää.
Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle vielä seesaminsiemeniä. Paista uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia. Laita paiston ajaksi uunin pohjalle pieni kulhollinen vettä.
Savu-pekonimajoneesi
2 keltuaista
1 tl sinappia
1/3 tl savusuolaa
1/4 tl valkopippuria
1/2 sitruunan mehu
3 1/2 dl öljyä
vettä
pekonia
jalosavu-aromia
Sekoita mausteet ja keltuainen. Lisää öljy ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää vettä saavuttaaksesi halutun löysyyden/tanakkuuden majoneesiin. Paista pekoni ja jäähdytä se. Lisää silputtu pekoni majoneesin joukkoon sekä muutamia tippoja savuaromia.
Haudutetut punasipulit
punasipulia
rypsiöljyä
loraus siirappia
loraus soijaa
Pilko haluamasi määrä punasipuleita renkaiksi. Lisää pannuun paistinrasva sekä sipulit. Lorauta joukkoon siirappia ja soijaa. Anna hautua pienessä lämmössä kannen alla. Muista käydä välillä kääntelemässä.
Jos jaksat ja haluat nähdä kaiken tämän vaivan pork pulled -aterian eteen, voin taata, ettet enää ikinä tilaa hampurilaisia oikeassa ravintolassa. Kotona saa parempaa ja paljon halvemmalla. Ja paaaaaljon isommalla vaivalla... ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti