keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kengurupihvit, bataattimuussi & konjakki-kermakastike

Päivä, jolloin kenguru loikkasi lautaselle.


Löysin taannoin lähikaupan kummajaisaltaasta kengurupihvejä. Hintakaan ei ollut päätä huimaava, ottaen huomioon, että otuksen ruhonosia on kiidätetty tänne pohjolaan puolen maapallon verran. Muistaakseni taisi olla alta kahden kympin tuo filee kilolta!


PerintöEssu-keittiö ryhtyi oitis tuumasta toimeen sunnuntaipäivän ratoksi ja iloksi. ;)

Kenguru ruokana oli ihan vieras, joten opiskelin asiaa netistä. Lihasta tulee helposti kuivaa, joten paiston kanssa piti olla todella varovainen. Makua verrattiin poroon ja riistaan, mutta voin kertoa, että kenguru jäi omasta mielestäni todella kauas porosta. 

Maustoin lihat suolalla ja pippurilla ja paistoin voissa kaksi minuuttia per puoli. Tämän jälkeen lihat vetäytyivät foliossa vielä noin kymmenen minuutin ajan. Liha oli tavallaan kuitenkin ihan hyvää, mutta samalla, kun se jäi osittain sitkeäksi, se oli myös TODELLA raakaa. Normaalisti rakastan raakaa lihaa täydestä sydämestäni, mutta tämä jäi jotenkin omituiseksi. En osaa edes kertoa miten. 

Kannatti ehdottomasti kokeilla - ainakin kerran. Uudet elämykset ovat rikkautta myös ruokien suhteen. Kokemus oli mielenkiintoinen, mutta vastedes voin näille pussielikoille sanoa, että pysykööt rauhassa omalla mantereellaan. Ei ehkä kannata vaivautua tänne asti.


En tiedä oliko kengurussa vai kokissa vika, mutta ruoka jäi kauaksi täydellisyydestä. Ehkei pitäisi syyttää viatonta eläintä, joka ei pysty enää puolustautumaan... ;)

No mutta bataattimuussi on kuitenkin aina herkkua ja sitä aion suosia jatkossakin. 

1-2 batattia
kermaa (tai maitoa)
voita
suolaa

Kuori ja pilko batatti pienemmiksi paloiksi. Keitä kunnes palat ovat pehmenneet. Muussaa kunnolla ja sekoita kermaa joukkoon sen mukaan, miten löysää/kiinteää muussista haluat. Lisää joukkoon suola ja iso kimpale voita. Sekoita kunnolla. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. 


Samoin konjakki-kermakastike oli ihan kohtuullista.

  • 1 dl lihalientä
  • 2 rkl konjakkia
  • 2 tl sinappia
  • 2 tl soijaa
  • 1 tl hunajaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • pippuria

Sekoita kastikkeen aineet. Keitä muutaman minuutin ajan soossia kasaan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti