torstai 3. heinäkuuta 2014

Suloisen täyteläinen lämmin peruna-porkkanasalaatti grillatulla kanalla ja jugurtti-fetakastikkeella

Lämmin peruna-porkkanasalaatti on yksi parhaimmista perunalisäkkeistä. Yleensä teen tätä grilliruoan kylkeen, mutta se on kyllä kelpo setti muidenkin liharuokien makkaran tai perinteisen pihvin kylkeen. Tää on vaan niin hyvää! Parhaimmalta se essun käyttäjän mielestä maistuu juuri kanan ja jugurtti-fetakastikkeen kanssa. Kombinaatio on täyskymppi ja aivan bueno!

Mahtaako kukaan ottaa tätä kokkaajaa enää tosissaan, kun kehun kaikkia reseptejä...? Osuvat ja uppovat vaan niin hyvin omaan makuhermoon, ettei sitä viitsi palturiakaan puhua... :D

Molemmat reseptit jugurtti-fetakastike ja perunasalaatti ovat jälleen perua Yhteishyvältä.






Lämmin peruna-porkkanasalaatti

500 g uusia perunoita
500 g porkkana
useampi punasipuli
rucolaa
fetaa

kastike:
3 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria


Pese perunat ja pilko paloiksi, jos ovat isoja. Kuori ja paloittele myös porkkanat ja sipulit. 

Valmista kastike yhdistämällä kaikki aineet ja sekoita se huolella kasviksiin. Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuutin ajan.

Levitä rucola vadille ja nostele paistetut kasvikset rucolapedin päälle. Ripottele feta murusina pinnalle ja nauti lämpimänä.






Jugurtti-fetakastike 

100 g fetaa
1 dl turkkilaista jogurttia
3 rkl tuoretta basilikaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti