tiistai 8. heinäkuuta 2014

Gourmet pizzaa kerrakseen - kirsikka-chorizo-briepizza!

Kirsikat ovat hyppineet viime aikoina kovasti silmille. Niitä on joka kaupassa, kojussa ja tarjouslehdessä. No ei kai siitä voi syntyä, kuin pakkomielle! :D Oli aivan pakko saada tungetuksi niitä johonkin ruokaan. Eri vaihtoehtoja punnittuani, halusin kokeilla niitä pizzaan. Eikä tuo hullumpi kokeilu ollutkaan. Kirsikat sopivat pizzaan oikein passelisti ja oli taas kiva kokeilla uutta ja erilaista versiota tuosta suosikkiruoasta.






Ohje kahdelle

Pohja
1/4 hiivaa
1 1/4 dl vettä
1/4 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
2 3/4 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää lopuksi jauhot ja vaivaa. Anna taikinan kohota noin kolmen vartin ajan. Painele pohja kahdeksi tasaiseksi levyksi.


Täytteet
1 prk ranskankermaa
1 pkt chorizo-viipaleita
1/2-1 pkt brie-juustoa
pari kourallista rucolaa
kourallinen kirsikoita
parmesaania

Levitä pohjalle ranskankerma ja asettele chorizo-viipaleet ja ranskankerma päälle. Paista uunissa 250 asteessa noin kymmenen minuutin ajan. Ota pizzat uunista ja ripottele pinnalle rucolaa, halkaistut kirsikat (kannattaa kivet onkia veks) ja parmesaania. 

Nauti ja mussuta!







Ihanan virkistävä ja erilainen pizza nautittiin kesän kunniaksi kuohuviinin kaverina! 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti