perjantai 6. kesäkuuta 2014

Koskenlaskijan raikkaampi couscous-perunasalaatti

Tämä koskenlaskijan ohjeella tehty perunasalaatti nautittiin grillimakkaroiden kaverina. Jos kaipaat erilaista ja raikasta perunasalaattiohjetta, on se tämä! Omaan makuun tekele oli ehkä jopa liian "raikas" mintunlehtineen ja sitruunoineen, mutta onhan se silti aina kiva kokeilla uusia versioita ja juttuja.... 






Ohje 4-8 annosta

2 1/2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tl hunajaa
2 dl couscosia
500 g keitettyjä (uusia) perunoita
200 g sokeriherneitä
2 rkl rypsiöljyä
1/2 tl mustapippurirouhetta
1-2 rkl sitruunamehua
1 pss koskenlaskijan murua
1 dl tuoretta minttua hienonnettuna

2 1/2 dl turkkilaista jugurttia
siirappia


Kiehauta kattilassa vesi, lisää liemikuutio ja hunaja. Nosta kattila liedeltä ja lisää couscous. Anna hautua kannen alla valmiiksi. Paloittele keitetyt perunat ja paista rasvassa pannulla. Lisää joukkoon myös herneet. Mausta pippurilla ja lisää sitruunamehu. Paista kunnes kaikki mehu on imeytynyt perunoihin.

Yhdistä ainekset kulhossa. Lisää ennen tarjoilua pinnalle vielä jugurtti-nokareita ja siirappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti