perjantai 30. lokakuuta 2015

Ensimmäinen blogikisa - lihapata!

Osallistun blogilla ensimmäistä kertaa kilpailuun! Kuinka jännittävää! Kilpailu järjestetään Ruoka.fi -sivulla ja teemana on "100 tapaa käyttää rusinaa". Osallistun kisaan kahdella erilaisella, suolaisella reseptillä. Toinen on tämä herkullinen lihapata ka toinen naudan kylmäsavubruschetta. Itse en ole koskaan ollut niitä, joka sietäisi rusinoita pullassa, simassa tai glögissä... Fyi! Käykäähän hyvät lukijat ja tukijat äänestämässä tätä keltanokkaa ja harrastelijakokkia! :)

Ensimmäinen kisareseptini on tämä lämmittävä lihapata. Pataruoat ovat ihania ja tunnelmallisia kylmillä keleillä!


600 g bataattia
400 g lanttua
300 g perunaa
3-4 pientä sipulia
1 pkt pekonia
600 g naudan paistia
1 pkt (100 g) mustapippurijuustoa
6 dl tummaa olutta
1 dl kermaa
1 dl Sun Maid -rusinoita
suolaa
mustapippuria

Nosta liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja kuutio liha. Pilko pekoni pienemmiksi paloiksi ja paista pannulla. Laita pekonit pataan odottamaan. paista pekonirasvassa, kahdessa erässä, naudanlihakuutioiden pinnat nopeasti ja siirrä pataan. Varo kypsentämästä lihaa liikaa!
Pilko kaikki juurekset ja lisää ne lihojen päälle. Paloittele ja lisää myös mustapippurijuusto. Heitä lopuksi sekaan rusinat, suola sekä pippuri ja nesteet. Paista noin 200 asteessa kahden tunnin ajan, joista viimeiset 1/2 tuntia ilman kantta.
Koristele ruoka halutessasi juuri ennen tarjoilua tuoreilla yrteillä, esimerkiksi oreganolla. Nauti lämmittävästä padasta syksyn sekä talven kylmenevinä iltoina!


Äänestämään PerintöEssua ja reseptiä pääsette TÄSTÄ!  Kiitos kannatuksesta! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti