tiistai 19. toukokuuta 2015

Hups - Ostin oikean porsaan!

Olen tehnyt kunnon heräteostoksen. Ostin nimittäin jonkin aikaa sitten onnellisen 1/2 kesäporsaan! Sian omistaminenkin on nykyään kaupungissa ja rivitalossa mahdollista. :D Kaikkeen sitä ryhtyy, mutta on hyvä tuijottaa edes kerran silmästä silmään olentoa, jonka aikoo syödä. Porsas kasvatetaan lajityypillisessä ympäristössään Vaahteramäen tilalla ja maksua vastaan huolehditaan ravinnosta, terveydenhuollosta jne. Possua pääsee katsomaan ja ruokkimaan myös ihan koska vaan!

Loppuvuodesta sitten suhde töpseliin muuttuu ja otus leikataan lihoiksi. Saas nähdä, miten tuo tunteita herättää... Syödä siis jotain, minkä on tuntenut ja on nimennyt! Tosin parempi näin, kun tietää oikeasti mistä possukka on kotoisin ja että hänellä on ollut oikeasti hyvä elämä! Marketissa ostettaessa se halpa paketti on varmasti nähnyt toisenlaisen elinkaaren... :-( 

Uskon tämän olevan minulle uudenlainen makumatka ja opetustilanne ruoan matkasta lautaselle. Arvostan ruokaa, mutta varmasti kokemus tuo siihenkin uusia ulottuvuuksia. On ihan hyvä idea tavata henkilökohtaisesti ruokansa, koska taatusti kokemus vaikuttaa ruoan arvostukseen! Liian moni heittää murkinansa turhan kepeästi sekuntiakaan ajattelematta roskiin, vaikka joku olisi antanut elämänsä sen puolesta.(Kuva lainattu Vaahteramäen tilan Facebook-sivuilta)Haluan syödä ns. kaikkea, etten suostu mihinkään dieetteihin tai ruokavalioihin, mutta ravinnon laatu ja alkuperä on ollut se, mihin haluan toiminnassani petrata! Eettisten kysymysten lisäksi, tämä ei ole pelkkää hapatusta, niin kuin moni voisi ajatella, vaan lihan maun voi myös todellakin maistaa lautasellaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti