keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Herätkää kaalit!

Vaihdetaanpas välillä arkisempaan materiaaliin! Ensimmäiset kauppoihin ilmestyneet varhaiskaalinpäät suorastaan kiljuen huusivat ostoskoriin pääsyä. Kaalilaatikko on aina hyvää, mutta etenkin tuo varhaiskaali! Aina ruoan ei tarvitse olla hifistelyä tai muutenkaan merkillistä. Arkiruoat ja perusjutut ovat kuitenkin ne kultaakin kalliimmat reseptit! Niillähän se arki ja kotikeittiö kuitenkin pääsääntöisesti pyörii ja miten hyviä ne ovatkaan. Mun mielestä trendikästä on pysyä jalat maassa ja arvostaa myös perusjuttuja. Vaikka onkin ihana testailla ja kokeilla uusia ja erikoisiakin juttuja, niin silti aina palaan kunnon kotimurkinaan. Eihän niitä kuitenkaan mikään kateenkorva korvaa.

Saanen esitellä: The Perinteinen Kaalilaatikko!


1 1/2 dl puuroriisiä
1/2 tl suolaa (keitinveteen)
4 dl vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
tilkka öljyä paistoon
1 tl suolaa (jauhelihaan)
1/2 tl mustapippuria
1 tl meiramia

2 rkl öljyä kaalin paistoon
1 kg keräkaalia
2 rkl siirappia
4 dl lihalientä (vettä + lihaliemikuutio/fondi)


Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Silppua sipuli ja kuullota "itketykset" öljyssä pannulla. Paista myös jauheliha. Mausta sipuli-jauhelihaseos suolalla, pippurilla ja meiramilla.

Jätä keitetty riisi ja paistettu sipuli-jauhelihaseos odottamaan ja ota käsittelyyn kaali.

Viipaloi kaali ja hauduta suikaleita öljyssä pannulla, kannen alla, noin kymmenen minuutin ajan. Varhaiskaali pehmenee nopeammin, kuin jos käytät vanhempaa kerää. Mausta siirapilla.

Sekoita riisi, jauheliha ja kaali keskenään ja levitä seos vuoalle. Kaada lihaliemi päälle ja paista 200 asteessa noin tunnin ajan. Peitä foliolla, kun pinta on ruskistunut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti