perjantai 15. elokuuta 2014

Näkkäri itse tehden

Elvytän vanhan projektini eloon ja yritän tehdä itse kaikki syömämme leivät. Nou nou kaupasta ostetulle. Saas nähdä, miten tämä kestää... Eka satsi oli näkkäreitä - rukiisia näkkileipiä. Nämä ovat vallan hyviä ja helpompia, mitä luulisi. Ajattelinkin, että mikäköhän laiskuus on taas vaivannut, kun tämäkin resepti oli taas unholaan jäänyt. Mutta nyt hyvä yleisö - saanen esitellä ruisnäkkärit itse tehden!



50 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
2 tl suolaa
10 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl siirappia


Murenna ja sekoita hiiva veteen. Lisää suola ja siirappi. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Taikina saa jäädä tahmeaksi. 

Ripottele päälle ruisjauhoja ja anna kohota noin tunnin ajan.

Muotoile taikinasta pötkö ja leikkaa paloiksi. Pyörittele pala kerrallaan kaulimella pyöreäksi näkkäriksi. Jauhota reippaasti, jottei näkkäri takerru.

Paista 250 asteessa 8 minuutin ajan.

Anna jäähtyä ja kovettua seuraavaan päivään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti