Ohje neljälle
600 g naudan paistia
2 rkl voita
2 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl cayennepippuria
5 dl tummaa olutta (nestettä oli naftisti, joten ensi kerralla laitan varmaan ainakin desin enempi)
400 g lanttua
200 g bataattia
2 sipulia
500 g perunaa
7 kpl kuivattuja luumuja
1/2 dl ohrasuurimoita
1/3 tl tabascoa
150-200 g vuohenjuustoa
1 rkl balsamiviinietikkaa
Nosta liha ajoissa huoneenlämpöön ja kuutioi se. Ruskista palat voissa kahdessa erässä. Mausta suolalla, paprikamausteella ja cayennepippurilla. Lisää pannulle 2 dl olutta ja kiehauta. Siirrä lihat pataan ja nosta pata kansineen uuniin 175 asteeseen.
Pata lihanpaloineen saa hautua tykönään sen aikaa, kuin menee juuresten käsittelyyn aikaa. Kuori ja kuutioi lanttu, perunat ja bataatti. Kuori ja pilko myös sipuli.
Ruskista lanttu voissa ja mausta suolalla. Lisää sipulisuikaleet ja paista vielä hetki. Lisää joukkoon loput juurekset ja olut. Kiehauta.
Kaada juuresseos pataan lihojen kaveriksi. Lisää myös luumut, ohrasuurimot ja tabasco. Sekoita hyvin!
Hauduta pataa 200 asteessa noin 1 - 1,5 tunnin ajan.
Leikkaa vuohenjuusto kiekoiksi ja lisää siivut padan pinnalle. Paista ilman kantta grillivastusten alla vielä noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on sopivan kypsynyttä. Ota pata uunista ja valuta balsamico siksakkina päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti