lauantai 1. helmikuuta 2014

Aamiaispizza

Tänään aloitettiin viikonloppu aamiaispizzalla. Tuhti aloitus päivälle, mutta välillä kuuluukin syöpötellä ja herkutella.






Ohje kahdelle

Pohja
1/4 hiivaa
1 1/4 dl vettä
1/4 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
2 3/4 dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää lopuksi jauhot ja vaivaa. Anna taikinan kohota noin kolmen vartin ajan. Uusi keksintöni oli laittaa taikinakulho kylppärin lattialle keittiöpyyhkeen alle, jossa lattialämmitys hoiti hienosti tehtävänsä... ;)


Täyte
1 prk ranskankermaa
1 pkt pekonia
2 kananmunaa
1 punasipuli
mozzarellaa
kourallinen basilikanlehtiä
oliiviöljyä
suolaa
balsamiviinietikkaa
mustapippuria

Viipaloi ja paista punasipulit oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja lorauta tilkka balsamiviinietikkaa. Paista pekonit. Levitä pizzapohjalle ranskankerma. Asettele pinnalle paistetut pekonit ja sipulit. Ripottele pinnalle revitty mozzarella ja riko päälle vielä kananmuna. 

Paista 250 asteessa noin kymmenen minuutin ajan. Ripottele päälle vielä basilikan lehtiä ja viimeistele muutamalla kierroksella mustapippuria.

Tarjoile miehelle suoraan vuoteeseen... ;)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti