tiistai 17. joulukuuta 2013

Suolaiset jauhelihamuffinit

Meillä oli vieraita kylässä ja olin tehnyt tarjolle kokeellisesti suolaisia ja hieman tulisia muffineja. Omaan suuhuni ja samaan lauseeseen ajateltuna muffini ja suolainen tunnuttaa jotenkin hämmentävältä, enkä osaa sanoa edelleenkään, mitä mieltä näistä olen? Voi näköjään tytön pää mennä sekaisin näinkin kummallisesta maailmanmenosta, kuin suolainen muffinssi! Mistäköhän lintukodosta minäkin olen kotoisin? :D






Ohje kuitenkin kehiin (noin 16 kpl)

400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
3 tl chilimausteseosta
200 g fetaa
kourallinen silputtua tuoretta basilikaa 
1 rkl oreganoa
4 valksipulinkynttä murskattuna
1 tl mustapippuria
2 kananmunaa
3 dl maitoa
3/4 dl oliiviöljyä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää mausteet ja feta. Sekoita toisessa kulhossa munat, maito ja öljy. Lisää seos ja jauheliha kuiviin aineisiin ja sekoita. Täytä muffinivuuat ja paista noin 25 minuuttia, kunnes muffinit saavat väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti