Piirakan ohjeesta muodostui tällainen
Pohja
200 g voita
4 1/2 dl vehnäjauhoja
4 rkl vettä
Täyte
joulukinkun jämät (n. 100 g)
1/2 pekoninpaketin loput paistettuna
2 punasipulia öljyssä kuullotettuna
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
4 valkosipulinkynttä
1 tl savupaprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
mustapippuria
suolaa
Pinnalle juustoraastetta
Nypi voi jauhoihin ja lisää kylmä vesi. Anna taikinan levätä jääkaapissa hetki ja levitä se tarkasti vuoan pohjalle. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja esipaista pohjaa 225 asteessa 10 minuutin ajan.
Levitä pohjan päälle täytteet: kinkku, paistettu pekonisilppu ja paistetut punasipulisiivut. Sekoita täytteen ainekset: kananmunat, ranskankerma, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Valuta seos täytteiden päälle ja ripottele lopuksi vielä juustoraaste. Paista piirakkaa 15 minuuttia 225 asteessa tai kunnes se saa kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti