perjantai 11. joulukuuta 2015

S y d ä n k o h t a u s p ö p e r ö

Siankylki - pala mun onnellista possua, joka ei enää oo niin onnellinen. Pakkanen on piukassa sikaa, jonka ostin aikaisemmin Somerolta Välttilän tilalta. Röhkijät saivat kirmailla koko kesän into piukeana vapaana lautumella työntelemässä kärsäänsä mutakakkuihin. Kinkku muhii suolassa ja odottaa joulua siellä. Siankylki pääsi käsittelyyn sorkkasyltyn jälkeen, josta en jaksanut tänne kirjoittaa. Rumahan se syltty on. Mutta tehty ja osittain syötykin. Tulipahan ainakin koko söpöläinen käyttöön päästä koipeen asti. Ei ainakaan kuollut töpseli turhaan. Vein jopa sorkkien luut työkaverin koiralle syltyn jälkeen. Kaikkensa antoi tämä töpseli ainakin!

Pitemmittä puheitta tai pitemmän puheen kautta ajatukset kuitenkin kylkeen... 






Aloita tekemällä marinadi... Viski-BBQ-savu -marinadi. Aika monta herkkua yhdessä :P

1 tlk colaa 
1/2 dl sweet chili sauce -soossia
1 dl viskiä
3 dl ketsuppia
4 rkl worcestershire kastiketta
2 murskattua valkosipulinkynttä
4 rkl muscavado siirappia
savuaromia
suolaa
pippuria

Sekoita aineet ja keitä kasaan noin 40 minuutin ajan.






Ite kylki

Leikkaa kyljen nahkaan viiltoja. Hiero suolaa ja pyörittele marinadissa. Älä lotraa kuitenkaan koko marinadia tähän.

Laita uuni lämpiämään 150 asteeseen ja paista sian sivua, kunnes sisälämpö on 90 astetta.

Sivele pinnalle marinadia lisää ja paahda kylkeä vielä grillivastuksien alla, välillä käännellen ja välillä sivellen. 

Viipaloi sika ja paista viipaleet vielä rapsakaksi pannulla tai jopa grillaa!

Tarjoile ja lorota päälle kunnon kerrokset marinadia! :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti