Täten todistan ryynärin kelpaavan muuhunkin, kuin grilliin...
Lisäksi tällaiset päivät on hyvä tapa pienentää ruokahävikkiä ja tulee todella edukkaaksi myös kukkarolle! Pizzat ja piirakat ovat tässä taloudessa ne, joihin nämä "jämät" useimmiten heitetään.
Yllätyspizzan pohja (kahdelle)
1/4 hiivaa
1 1/4 dl vettä
1/4 dl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
2 3/4 dl vehnäjauhoja
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Lisää lopuksi jauhot ja vaivaa. Anna taikinan kohota noin kolmen vartin ajan.
Täytteet
250 g ranskankerma
ryynimakkaraa
jalopenoviipaleita
sipulia
parmesania
rucolaa
Jaa pizzataikina kahteen osaan ja painele käsin tai kauli sopivan kokoisiksi levyiksi. Levitä ranskankerma pohjalle. Kuori ja viipaloi sipuli. Paista sipulirenkaat öljyssä. Kuori myös ryynimakkara ja revi se muruiksi.
Levitä täytteet parmesania ja rucolaa lukuunottamatta pohjalle ja paista 225 asteessa noin 10 minuutin ajan. Ripottele pinnalle ennen tarjoilua rucola ja parmesan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti