Todella nerokas ja yksinkertainen oivallus tehdä burgeri bataatista. Pyörä on keksitty uudelleen... ;)
Burgeri oli todella täyttävä, mutta perinteisen sämpylän puuttuessa, omalla tavallaan kuitenkin raikkaampi ja kevyempi koostumukseltaan, vaikka tuo tekele piti sisällään hyvinkin tuhteja aineksia...
Kuten jo monesti aikaisemminkin jo todettua, niin vaihtelu virkistää. Tämä on tervetullut lisä repertuaariin ja tulen varmasti tekemään näitä jossain muodossa uudelleenkin. Pidin kovastikin tästä erilaisuudesta.
Liian myöhään tajusin, ettei olisi kannattanut kuoria bataattia. Olisi ollut parempi vain pestä juures kunnolla. Välillä pitää oppia asiat kantapään kautta.
"Bataattisämpylät"
Yksi iso bataatti riittää useampaan "sämpylään". Pese kunnolla ja viipaloi noin sentin paksuisiksi paloiksi. Sivele viipaleet oliiviöljyllä, asettele kiekot vieretysten ja paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuutin ajan.
Burgerit voi täyttää mieleisillään täytteillä. PerintöEssu-keittiössä väliin sujahti chilimajoneesia, jauhelihapihvi, paistettua halloumia ja pekonia, punasipulia, salaattia ja tomaattia.
Ohje simppeleihin, mutta hyviin burgerpihveihin
400 g naudan jauhelihaa
2 kananmunaa
2 tl sinappia
1 sipuli
suolaa
mustapippuria
Pilko sipuli pieneksi ja paista tilkassa öljyä. Sotke kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja muotoile pihveiksi. Taikinasta riittää 4-6 pihviin riippuen siitä, kuinka tuhdin kokoisia kimpaleita haluaa tehdä. Paista pannulla tai 200 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan. Itse harrastan usein uunikypsennystä, koska silloin voi väliajan käyttää muihin valmisteluihin.
Majoneesin voi tehdä itse tai ostaa kaupasta valmiina. Yhden version chilimajoneesista siitä saa esimerkiksi sekoittamalla aineet näin:
2 dl majoa
1-2 rkl sweet chili saucea
1 tl paprikamaustetta
useampi tippa tabascoa
reipas ripaus cayennepippuria
reipas ripaus chilimaustetta
Tarkista majoneesin maku ja lisää halutessasi lisää mausteita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti