keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Helppo nyhtökana & kana-caesarsalaatti

Yksinkertaisen hyvää salaattia. Tähän ei kyllästy koskaan. Paras annos tulee revistystä kanasta - nyhtökanasta. Vähän menee taas aikaa, mutta tämä kuitenkin on helpoista helpoin nyhtökana. Sopii laiskemmallekin... ;) Kiireisempi kokkaaja paistaa suikaleita tai fileitä salaattiin. 

Kala-allergisena caesarsalaattia harvoin voi syödä kotikeittiön ulkopuolella. Tämä kalaton caesar-kastike on oma pelastukseni. Itse en ole reseptiä kehittänyt, mutta hallussani se on ollut jo niin pitkään, etten muista mistä sen olen saanut. Toimii! Ja toimii myös muissakin salaateissa!






Nyhtökana 

Laita broilerin koipireidet vuokaan ja uuniin 150 asteeseen pariksi tunniksi. Jos kanat tummuvat liikaa, peitä tarvittaessa foliolla. 

Kun kanat ovat jäähtyneet käsittelylämpöisiksi, irroita liha luista, jänteistä ja nahasta ja revi käsin silpuksi. Valmis!






Kokoa salaatti asettelemalla lehdet ja niiden päälle kanat. Ripottele pinnalle krutongit ja parmesan. Viimeistele kastikkeella.


Caesar kastike (kalaton ohje) 
Laiskempi kokkaaja voi ostaa valmiin kastikkeen kaupasta, mutta joutuu tinkimään tällöin mausta...

1 kananmuna
3 1/2 dl rypsiöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 rkl vettä
1/2 rkl sinappia
2 1/2 rkl sitruunamehua
1/2 rkl valkoviinietikkaa
suolaa 
mustapippuria

Lisää kaikki muut aineet kulhoon, paitsi öljy ja vesi. Lisää öljy ensin tipoittain ja sen jälkeen varovasti ohuena nauhana, samalla voimakkaasti vatkaten niin, että kastike sakenee. 

Ohenna halutessasi valmista kastiketta ruokalusikallisella vettä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti