Luulen löytäneeni lempparireseptini, mitä lasagneen tulee. Kaikki lasagnet on kyllä hyviä ja variaatioita on ihan miljoona, mutta aina on jäänyt puuttumaan se jokin. Olen aikaisemminkin tehnyt chorizosta lasagnea, muttei sekään ole vetänyt vertoja tälle nimenomaiselle ohjeelle. Suosittelen lasagnen rakastajia kokeilemaan tätä alunperin Image-lehdessä ollutta täydellisyyttä hipovaa reseptiä (vaatimattomuus kaunistaa)!
Suosittelen tekemään heti myös kaksinkertaisen annoksen, koska menekki on taattu!
Ohje
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
kourallinen kirsikkatomaatteja
1 rkl öljyä
100 g chorizoa
1 dl punaviinia
400 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
chilimaustetta
tuoretta basilikaa
150 g manchegojuustoa
50 g voita
1/2 dl jauhoja
5 dl täysmaitoa
suolaa
mustapippuria
lasagnelevyjä
rucolaa
Aloita valmistamalla tomaattikastike. Silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Pilko chorizo ja lisää palaset sipuleiden sekaan. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää nekin pannulle. Paista vielä hetki.
Lisää punkku, tomaattimurska ja tomaattipyre pannulle. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä. Anna kiehua hiljalleen noin vartin ajan. Jäähdytä ja lisää joukkoon silputtu basilika.
Aloita juustokastikkeen teko raastamalla manchego. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä hetki ja lisää vähitellen maito. Sekoita koko ajan! Kun kastike kiehuu, lisää 2/3 juustosta ja anna sulaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Voitele vuoka ja lisää tomaatti- ja juustokastiketta sekä lasagnelevyjä kerroksittain niin, että päällimmäiseksi jää ohuet kerrokset kumpaakin kastiketta. Ripottele pinnalle loput juustoraaste.
Paista 200 asteessa 30-40 minuutin ajan. Odota hetki ennen tarjoilua ja viimeistele nautinto rucolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti