keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Salvia-focaccia

Focacciaa - mutusteltavaa sellaisenaan tai esimerkiksi salaatin kylkeen. Takuuvarma, pettämätön ja helppo leipä tarjottavaksi. Perintöessu-keittiössä tätä valmistettiin lämpimän couscous-kanasalaatin kylkeen.






Taikina
50 g hiivaa
2 tl suolaa
3 1/2 dl vettä
n. 7 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

Pinnalle
merisuolaa
salviaa
oliiveja
oliiviöljyä


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja öljy. Vaivaa noin kymmenen minuutin ajan ja anna taikinan kohota ainakin 20 minuuttia. 

Taputtele taikina öljyllä voideltuun vuokaan ja "uita" melkein koko pinta öljyllä. Painele taikinaan halkaistut oliivit ja salvianlehdet. Ripottele lopuksi vielä merisuolaa. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti