perjantai 11. syyskuuta 2015

Kokonainen kana uunissa! Helppoa ja vaivatonta herkkua!

Lähikauppaan oli lihatiskille ilmestynyt kononaisia kanoja. Suora seuraus tästä oli välttämätön ja tipu oli hypännyt koriini! Lintu olikin kovin reipas ja todella rehtiä apetta! Parempaa saa vain hakea ja todellakaan en enää ikinä osta kaupan valmiiksi grillattuja kotkotteja.

Jollet pelkää liata käsiäsi, kanan laittaminen on helppoa, kuin heinän teko! Ainut vaikeus on odottaa sen valmistumista... ;)

Tajusin muutenkin tätä syödessäni, että otuksessa on kaikki niin kohdillaan, kuin olla ja voi ja upotinkin sormeni hyvin onnellisena bördien nahan alle vain huomatakseni, kuinka hyvää se on ja kuinka ihanaa on todellakin syödä käsin!

Rehellistä menoa ja pois kaikki turha hifistely. Tämä on aitoa ruokaa!!


Aloita valmistamalla tipuselle maustehuntu sotkemalla kaikki aineet yhteen tasaiseksi mömmöksi.

100 g voita
4-6 valkosipulinkynttä
yhden sitruunan raastettu kuori
paketillinen pekonikuutioita
timjamia
suolaa
mustapippuria


Tunge sitten mössö kauttaaltaan tipusen nahan alle.

Kun kana on saanut peittonsa, ota se samainen sitruuna, jonka kuoren raastoit. Pistele siihen muutama reikä ja työnnä se lopuksi otuksen ahteriin.

Lämmitä uuni 240 asteeseen ja nakkaa lintu lauteille. Laske samalla volyymi 200 asteeseen ja paistele 1 tunnin ja 20 minuutin ajan. 

Uunissani on kiertoilmagrilli ja grillitoiminto, joita käytin hyödykseni tässä. Vink, vink!

Lopuksi anna lintusen vetäytyä tarjoilukuntoon foliossa vielä noin vartin ajan.


Rivon näköistä, mutta joku muu kuin ruokailija haistaa tällä erää pitkän perän! :D

Ohje on alunperin Jamielta, mutta tuunailin sitä pekonilla, joka antoi reseptiin syntisen hyvän lisän. Kummatkin versiot varmasti toimii, mutta oma oli parempi... ;) Ensi kerralla laitankin varmaan tipun tutustumaan vielä pekonin lisäksi aurajuustoon... :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti