torstai 5. maaliskuuta 2015

Bircher mysli - tuorepuuro mustikasta

Tuorepuuro tai bircher-mysli - rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tuorepuuro onkin tämän keittiön uusi lemppariaamupala. Miksei myös hyvä välipalakin. Puuroa en ikinä ole varsinaisemmin fanittanut, mutta tässä versiossa nyt sitäkin enemmän. Bircher-mysli sopiikin puuronvihaajalle, joka vain haaveilee terveellisemmistä aamuista. Tuorepuuroa ei keitetä, vaan se tekeytyy yön aikana jääkaapissa. Sörsseli onkin erinomainen kiireisen aamun pelastus, koska kaiken kokkailun voi ja pitääkin tehdä jo edeltävänä iltana. (Tee tätä! Tee tätä! Tee tätä!)

Yritän aina välillä terveellisyyttää ruokavaliotani ja tämä onkin yksi iso helpotus projektiini. Kaurahiutaleita, marjoja ym. terveellistä tulee popsittua tuorepuuron muodossa ihan huomaamatta.






Ohje

2 dl kaurahiutaleita
2 dl rahkaa (myös maustamaton jugurtti tai rahkajugurtti käy)
2-3 tl hunajaa
1 dl mustikoita
2 dl vanija-soija -juomaa (tai mustikkakiisselia, maitoa tms. nestettä)
(1 rkl chian siemeniä)

Sekoita kaikki aineet ja laita tiiviiseen astiaan jääkaappiin yöksi. Aamulla puuro on valmis! :)


Tuorepuuroon voi sisällyttää ihan mitä tahansa mielikuvitus keksiikään. Erilaisia marjoa, pähkinöitä, raastettuja hedelmiä tai ihan mitä vain! Jokainen voi helposti räätälöidä mieleisensä version. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti