tiistai 22. huhtikuuta 2014

Tästä ei ilta parane - broileria, vuohenjuustoa ja chilihilloa leivällä

Teimme jonkin aikaa sitten todella herkullisia leipiä. Kana ja vuohenjuusto on takuuvarma suosikki ja chilihillo antoi leiville ihanaa särmää. Ihanan erilaisia ja vaihtelevia leipiä jälleen Perintöessu-keittiöön testattavaksi. Ohjeen olen napannut Makuja kotoa -blogista. Suosittelen ehdottomasti reseptiä muillekin essun käyttäjille. Chilihillo myös itsessään oli niin hyvää, että se sopii käytettäväksi muuallekin, kuin näihin kanaleipiin. Näin kesäkauden alussa, vaikka mihin grillauksiin! Hilloa jäikin jonkin verran yli, mutta kaikki syötiin - tavalla ja toisellakin. 






Chilihillon ohje menee näin

200 g grillattuja säilöttyjä paprikoita
3-4 punaista chiliä
3 valkosipulinkynttä
400 g tomaattimurskaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1/4 dl etikkaa
1 3/4 dl hillosokeria

Nappaa chilit käpälään, poista niistä siemenet ja pilko pieniksi paloiksi. Hienonna myös paprikat. Murskaa ja pilko valkosipulinkynnet. Laita chilin, paprikan ja valkosipulin palaset kattilaan ja lisää tomaattimurska. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä miedolla lämmöllä noin puolen tunnin ajan. 

Lisää etikka ja hillosokeri ja keitä vielä viiden minuutin ajan. Jäähdytä. 


Ja sitten leipiin

hyvää vaalea leipää
majoneesia
sinappia
salaattia
broileria
vuohenjuustoa
balsamicoa

Paahda leivät uunissa tai oliiviöljyssä pannulla. Sipaise päälle majoa ja sinappia. Laita päälle salaatti ja paistettu broileri ja vuohenjuusto. Viimeistele chilihillolla ja balsamicolla. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti